ПОМОЩ Програмата на НАП за декл. обр.6 не ми работи  на WINDOWS 11 home - някой успял ли е да я инсталира? Трябва да подам годишна декларация обр. 6 до утре - има ли друга подобна, която да работи на WINDOWS 11 home, предишния ми лаптоп беше с WINDOWS 10 Pro и нямаше проблем
Благодаря отново! С риск да прекаля - как да ги платя след като не са обработени - през epay мога да ги наредя, но се оказа, че няма да ги обработят до 2 дни. Помощ! В нашия град няма работещ банков офис
Здравейте, благодаря за отговорите и за насоката да прочета Наредбата. Обаче това породи допълнителни неясноти, защото е посочено в чл. 6 ал. 3, че

Чл. 6. (3) При започване или възобновяване на трудова дейност декларация образец № 1 се подава до 25-о число на месеца, следващ първия пълен календарен месец в осигуряване.

Това поставя въпроса дали трябва да подавам след като имам 3 дни работни и 3 болничен в месеца, в който съм подала окд5 за стартиране на дейност.
МОЛЯ, ако може някой да се включи с мнение/решение!

П.С. разболях, се от ковид с усложнения - не планирам да се справям без професионална помощ


Здравейте, стартирах самоосигуряване през ЕООД от 24.10.23г. и веднага ми се наложи да ползвам болничен.Ще съм благодарна, ако някой ми обясни как да попълня декларация обр. 1 в програмния продукт на НАП, доколкото разбирам декларация обр. 6 не се попълва - поправете ме , ако греша. Ще се самоосигурявам на 780 лв. за болничен и всички соц. рискове.

14. 0/24/10/2/3/
16. 0600
16.1 03
16.2 03
17. 106.36 лв.
18. 4.8
21. 106.36
А за 31 106.36лв. и 31А 10.64лв. - дали се подават
Като собственик на ЕООД , което подновява дейност, подадох ОКД-5 на хартия, но погрешка вместо възобновяване на дейността съм отбелязала начало на дейност. Видях си грешката и веднага подадох с ПИК нова Окд-5 с маркирани възобновяване на дейност и начало на осигуряване, но получих Съобщение/изглежда автоматично/ -Няма намерен запис за прекъсване на дейността през същия булстат-Декларацията е отхвърлена. Ще има ли проблем, ако си остане така или трябва да се подава друга? В карантина съм от ковид в момента.
Статута на заявлението за промяна на обстоятелства - седалище - сега се промени на Изчаква обработка на предходно заявление.

Сега вече наистина не знам какво седалище да декларирам в Д-я по чл. 38,ал.9,т.2, след като във взетото решение и учр. акт то е сменено и заявено за обявяване.
На телефона за информация от АВ се оказа, че не са сигурни, и че само дават мнения, защото не са юристи. Помогнете моля!
Здравейте,
Получих указания от ТР за корекция на подадена Декларация по чл. 38, ал. 9, т. 2 от ЗС за 2019, тъй като не е използван утвърдения в ДВ от 07.01.2020 г. образец. Междувременно съм подала А4 за промяна на седалище и адрес на управление и съм приложила документи - решение на едноличния собственик на капитала и учредителен акт, в който се взема решение за промяната на седалището и се казва, че влиза в сила за дружеството от подписването му. Това А4 все още е със статут - обработва се от ТР.

Въпросите ми са:
1. С каква дата трябва да подам новата Декларация по чл. 38, ал. 9, т. 2 от ЗС за 2019 - днешна ли? Или просто замествам предишната с правилния образец и слагам тогавашната дата?
2. В тази връзка - кое седалище и адрес да посоча?

Моля помогнете!
Моля, поне да ми кажете дали е нужно нещо да се добави или промени в този Протокол



ПРОТОКОЛ
ЗА РЕШЕНИЯ НА ЕДНОЛИЧНИЯ СОБСТВЕНИК НА КАПИТАЛА НА
„*********” ЕООД


   Днес, *********2021г., долуподписаната *********, ЕГН *********, притежаваща лична карта № *********, издадена на ********* г. от МВР, с постоянен адрес гр. *********, ул.********* в качеството ми на едноличен собственик на капитала на  „*********” ЕООД, регистрирано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК *********, със седалище и адрес на управление: Област *********, Община *********, гр. София, п.к. *********, р-н *********, ул."*********" № *********, въз основа на пълномощията ми съгласно чл. 147 от Търговския Закон във връзка с чл. 137  от Търговския Закон,
приех следните

РЕШЕНИЯ

      1. Променям седалището и адрес на управление на дружеството, както следва:
СЕДАЛИЩЕ: Област: *********, Община *********, Населено място: гр. *********
АДРЕС НА УПРАВЛЕНИЕ: гр. *********, ул. „*******№
2. Променям учредителния акт на дружеството
3. Възлагам на Управителя на дружеството да предприеме всички правни и фактически действия по обявяване промените в Търговския регистър към Агенцията по вписвания.

   Настоящия протокол се изготви в два еднообразни екземпляра – един за архива на дружеството и един за Търговския регистър.



      ЕДНОЛИЧЕН СОБСТВЕНИК НА КАПИТАЛА ........................ .........
                         (*********)

Здравейте, налага се да сменя седалището и адреса на ЕООД и ще съм благодарна, ако помогнете с бланково решение на ЕСК
И все пак  :blink: макар и съвсем объркана ще помоля за още малко помощ. ОКД -5 е Декларация за регистрация на самоосигураващо се лице - в случая упражняващо дейност като Управител на фирма. Това по какъв начин установява, че фирмата е извършвала основната си дейност при описаните обстоятелства.
Благодаря за отговора. И аз в тази насока разсъждавах , но все пак Управителя упражнява дейност не само по основната ик. дейност на фирмата/ която няма вече персонал/, а и по общи административни въпроси нали- това в същност е линията на мисълта ми, а и в действителност ситуацията е такава.
Здрвейте, моля Ви за мнение и по моя случай, тъй като започвам да се обърквам. Фирма с  дейност "Производство на облекло" има следните разходи
- една заплата на Управител - самоосигуряващо се лице
- разход за наем на помещение, в което се съхраняват машините на фирмата
- сметки за интернет
- канцеларски разходи
-счетовдни услуги за предходната година + такса АВ
- подадена ОКД 5 - март 2017

- няма реализирано производство и приходи

От НАП ми казаха, че независимо от размера на разходите - след  като не е реализирано производство, а само са реализирани административни разходи - фирмата се счита без дейност и не се подава ГДД, а в НСИ подавам декларация за фирма без дейност по смисъла на Закона за счетоводството. Моля, помогнете!